Fyzické osoby mají ve vztahu ke svým osobním údajům a správcům těchto údajů tato práva:

Čl.GDPR

Právo

Komentář

12-14

Být informován

Máte právo být informováni o tom, jaká data o Vás správce nebo zpracovatel zpracovává, za jakým účelem tak činí, jak dlouho data uchovává, zda je předává dalším subjektům nebo to má v úmyslu.

15

Na přístup

Přístup ke svým údajům, získání kopie, informace o zpracování.

16

Na opravu

Právo na opravu chybných nebo neúplných údajů.

17

Na výmaz

Pominul-li účel zpracování, odvolali jste souhlas nebo je zpracování protiprávní, můžete požadovat výmaz svých osobních údajů.

18

Na omezení zpracování

Můžete požadovat omezení zpracování vašich osobních údajů po dobu řešení námitky, o zrušení omezení musíte být informováni včetně jeho důvodu.

19

Na oznámení změn nebo výmazu či omezení zpracování

Oznámení o provedení změn Vašich osobních údajů, jejich výmazu, omezení zpracování nebo jeho ukončení, o příjemcích Vašich osobních údajů.

20

Na přenositelnost

Právo získat u některých služeb data ve strukturovaném běžném nebo standardizovaném formátu.

21

Na námitku

Při oprávněném zájmu z důvodu Vaší individuální situace nebo proti profilování nebo přímému marketingu můžete vznést námitku proti zpracování. Správce musí prokázat oprávněný důvod pro tyto činnosti.

22

Nebýt předmětem automatizovaného rozhodování včetně profilování

Právo, aby o Vás nerozhodl výhradně automat. Můžete si vyžádat rozhodnutí člověka.

77

Podat stížnost

Podat stížnost u dozorového úřadu – Úřadu pro ochranu osobních údajů. https://www.uoou.cz/

79

Na účinnou soudní ochranu

Můžete se obrátit ve sporu se správcem na soud.

80

Být zastoupen neziskovým subjektem

Můžete zplnomocnit neziskový subjekt, aby Vás zastupoval ve sporu se správcem a on je povinen s ním jednat.

82

Na náhradu újmy

Správce je povinen nahradit subjektu údajů újmu, která mu vznikla.

POTŘEBUJETE NOVÉ WWW STRÁNKY?

NAPIŠTE SI O VÍCE INFORMACÍ




    MÁTE ZÁJEM O TVORBU WEBU?

    PŘIPRAVTE SI PODKLADY

    Doména a webhosting

    Každý web potřebuje technické zázemí pro svůj chod.  S registrací domény a webhostingu vám ráda pomohu.

    Koncept webu

    Před zahájením tvorby webu je potřeba mít připraven koncept stránek, v němž bude shrnuta vaše představa o tom, jak by měl web vypadat.

    Texty

    Dostatečné množství textu je základem každého webu. Bez kvalitních textů není možné úspěšné webové stránky vytvořit.

    Obrázky

    Obrázky dělají web atraktivní a přilákají zákazníky. Pokud nemáte vlastní, doporučím vám databáze k jejich získání.